De basis van de zaalhockey strafcorners is een hoofdcorner. Deze bestaat vaak uit een directe push. Naast deze hoofdcorner hebben teams altijd wel een aantal varianten die gebruikt kunnen worden als deze hoofdcorner een keer niet goed loopt. Of de tegenstander loopt op een specifieke manier uit dat het schot vanuit een andere hoek een grotere kans oplevert om een doelpunt te maken. Vooral het wel of niet uitlopen van de keeper is erg van belang bij de keuze voor de corner.
Voordat we verder gaan met de zaalhockey strafcorners is het wel zo handig om te kijken wanneer er nou een strafcorner wordt “verdiend”. Wat zijn de regels van de strafcorner.
Zaalhockey strafcorners worden toegekend bij de volgende situaties:
- Overtredingen binnen de cirkel, maar niet zodanig zwaar dat er een strafbal volgt.
- Een opzettelijke overtreding door een verdediger buiten de cirkel en op eigen helft, wordt bestraft met
een strafcorner: o.a. opzettelijk bal over eigen achterlijn spelen. - Voordat uit een strafcorner een doelpunt gemaakt kan worden, moet de bal na het aangeven buiten de
cirkel zijn geweest. Bal hoeft niet stil te liggen en mag pas binnen de cirkel hoog op doel worden gespeeld. - Keeper moet in het doel staan, achter de doellijn.
De verdedigers mogen kiezen om zich achter de achterlijn op te stellen (aan de andere
zijde van het doel waarvan de strafcorner wordt genomen) of, (net als bij veldhockey) achter de
middenlijn.
Strafcorners en varianten
Klik op de namen van de strafcorners die je graag wilt zien. Een deel van de strafcorners bevatten ook een aantal keypoints die belangrijk zijn bij het uitvoeren van de strafcorners. In totaal zijn het 19 strafcorners die allemaal verkrijgbaar zijn in een E-book voor maar € 1. Strafcorner 19 is een experimentele strafcorner, hij is mogelijk maar wel zeer risicovol.
Zaalhockey strafcorners
Zaalhockey strafcorner 1 | Zaalhockey strafcorner 2 | Zaalhockey strafcorner 3 |