Oefeningen

Deze pagina bevat allemaal verschillende oefeningen. Hier kan je inspiratie op doen om een training samen te stellen aan de hand van door jou uit te zoeken oefeningen. Heb je zelf een hele leuke oefening bedacht of laatst bij je eigen training gedaan? Teken de oefening, geef een korte beschrijving en mail dit naar info@hockeyoefening.nl!

Welke opbouw moet ik hanteren?

Om een training samen te stellen is het handig om een structurele opbouw te kiezen. Deze opbouw bestaat altijd uit vier onderdelen. Deze onderdelen hoeven niet hetzelfde onderwerp te hebben en kunnen ook in lengte van elkaar verschillen. De vier onderdelen zijn:

Welke oefening je voor een onderdeel wilt gebruiken is volledig aan jou om te beslissen. Je kan een oefening kiezen die je leuk vindt of heel gericht een thema kiezen aan de hand van je jaarplan en daar een oefening voor je training bij zoeken. Aan de hand van de onderstaande legenda zijn de oefeningen ook makkelijk af te lezen. Ook staan er altijd wel een paar tips bij waar je op kan letten. Op alle oefeningen is sowieso een bepaalde techniek van toepassing met bijbehorend de houding. De uitleg over de technieken die horen bij een oefening kan je op de pagina Technieken bekijken. Besteed daarbij ook extra aandacht aan het voetenwerk.
pion, spelers, banden, goaltjes, balkjes, lopen met de bal, spelen van de bal, lopen zonder bal, inspeel oefening, thema oefening, partijvorm, oefeningen

Oefeningen

Kies hieronder je oefeningen. De oefening kan je openen door op de naam “oefening” te klikken. De oefening is ook direct te downloaden of te printen.

Inspeel oefening(en)

Oefening 1 door de bal heen Oefening 2 slalom Oefening 3 passing
oefeningen, inspelen, 1 oefeningen, inspelen, 2 oefeningen, inspelen, 3

Klik hier voor meer inspeel oefening(en)!

Thema oefening(en)

Thema 1 Slalommen Thema 2 liften Thema 3 Liften
oefeningen, thema, 1 oefeningen, thema, 2 oefeningen, thema, 3

Klik hier voor meer thema oefeningen!

Partijvormen

Partij 1 breed Partij 2 smal Partij 3 smal-klein
oefeningen, partijvorm, 1 oefeningen, partijvorm, 2 oefeningen, partijvorm, 3

Klik hier voor meer partijvormen!

Reacties zijn gesloten.