Tactieken

Hockey is een mooi spel met heel veel verschillende onderdelen waar je aandacht aan kan besteden. Zo ook het onderdeel tactieken. Je kan bij het team dat je coacht heel veel verschillende soorten keuzes maken in bepaalde tactieken. Denk dan bijvoorbeeld aan het kiezen van één of juist meerdere spelsystemen. Keuzes bij de strafcorners die je aanvallend, maar ook verdedigend kan inzetten. Ook besteden wij aandacht aan een stukje extra wedstrijdtips.

Spelsystemen

Het spelsysteem, je tactische basis op de wedstrijddag. Als coach heb je de mogelijkheid om je team te laten spelen zoals jij dat zelf graag wilt. Wij zullen je altijd aanraden om hierbij goed te kijken naar de spelers die je hebt. Zij moeten het tenslotte uitvoeren. Vaak kiezen coaches voor één vast systeem dat geschikt is voor de spelers die je tot je beschikking hebt. Soms, veelal bij selectieteams, zijn er meerdere tactieken nodig om een team succesvol te laten zijn.

Snel door naar de pagina van de spelsystemen? Klik dan hier. Op deze pagina staan meerdere tactieken die je als coach kan gebruiken voor je team.

Heb jij het nieuwe e-book al gezien?

Strafcorners

Strafcorners geven je team een extra grote kans op het maken van een doelpunt. Je kan kiezen uit een scala aan varianten. Links, recht of door het midden. Voor elke kant zijn er meerdere opties mogelijk. Naast aanvallende corners zijn er ook verschillende manieren om om te gaan met de verdedigende strafcorners. Ook hier hebben we een aantal opties weergeven die goed bruikbaar zijn. Ook krijg je een stukje uitleg over wanneer je nou precies een strafcorner krijgt en hoe de overige spelers moeten inlopen.

Ben je benieuwd naar jouw mogelijkheden met de strafcorners? Kijk dan snel op de strafcorner pagina.
tactieken, strafcorner

Wedstrijd tips

Naast je gekozen tactieken en strafcorners zijn er ook altijd losse wedstrijd tips die je je team mee kan geven. Ook hebben we een opzet gemaakt om structuur aan te brengen in je coaching en welke gegevens handig zijn om te noteren en te bewaren. Wil je snel naar de tips, klik dan hier voor de tips.
tactieken, wedstrijd, tips

Reacties zijn gesloten.